Skip navigation.
Home

Διεθνής Κοινωνική Έρευνα για τη Δημόσια Υγεία

Το Πρόγραμμα Διεθνούς Κοινωνικής Έρευνας (International Social Survey Programme - ISSP) συγκεντρώνει κοινωνικά δεδομένα με τη χρήση ερωτηματολογίου σε πολλές χώρες από όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η έρευνα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με το ερωτηματολόγιο για τη Δημόσια Υγεία. Η Διεθνής Κοινωνική Έρευνα με χρήση διαδικτυακού ερωτηματολογίου έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας ΑΠΘ και αποτελεί μέρος του ερευνητικού έργου Διαδικτυακές εκλογικές έρευνες του ELNES/HelpMeVote στα πλαίσια του οποίου διενεργούνται πολιτικές και κοινωνικές έρευνες για διεθνή δίκτυα και οργανισμούς, όπως για παράδειγμα η εθνική μετεκλογική έρευνα που διενεργείται έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνούς ερευνητικού δικτύου Comparative Study of Electoral Systems(CSES).

Το παρόν ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Κοινωνικής Έρευνας έχει ως επίκεντρο τα θέματα δημόσιας υγείας και τις πολιτικές των κυβερνήσεων για να αντιμετωπίσουν τους σχετικούς κινδύνους.

Με τη συμμετοχή σας στην έρευνα όχι μόνο έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε τη γνώμη σας, αλλά καθώς τα συγκεντρωτικά, ανώνυμα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα σε όλους, οι απόψεις σας θα είναι χρήσιμες για το σύνολο της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας, αλλά και για τα κέντρα αποφάσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Τέλος, επειδή σύμφωνα με τη μεθοδολογία του ερευνητικού έργου η συλλογή των δεδομένων πρέπει να γίνει μετά από τυχαία επιλογή των συμμετεχόντων και η αντικατάστασή τους δεν επιτρέπεται, η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς θα εξασφαλίσει την ισότιμη παρουσία της χώρας στο διεθνές δίκτυο ISSP.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την διασφάλιση της ανωνυμίας όλων των συμμετεχόντων και υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Περισσότερες πληροφορίες για τον ΓΚΠΔ και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να βρείτε εδώ. Επιπλέον, καθώς πρόκειται για έρευνα στην οποία οι συμμετέχοντες προσκαλούνται μέσω SMS πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του αριθμού τηλεφώνου και των απαντήσεων των συμμετεχόντων. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή στην έρευνα αποστέλλονται σε τυχαία επιλεγμένους αριθμούς κινητών και ο server που χρησιμοποιείται για την αποστολή των SMS βρίσκεται σε άλλο χώρο και δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τον server στον οποίο συγκεντρώνονται τα δεδομένα. Επίσης, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκέντρωσης δεδομένων τα δεδομένα που σχετίζονται με την αποστολή των SMS διαγράφονται οριστικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς επιλέχθηκε ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου καθώς και άλλες σχετικές απορίες μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνητική ομάδα του έργου Διαδικτυακές εκλογικές έρευνες του ELNES, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ηλεκτρονικά στο elnes@polsci.auth.gr και τηλεφωνικά στο 2310991917 καθημερινά, ώρες 12:00-15:00 (Υπεύθυνος: Ιωάννης Ανδρεάδης, Καθηγητής, Εγνατίας 46, Θεσσαλονίκη 54124,5ος όροφος)